Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från våra särskilt utvalda samarbetspartners
Spara pengar genom att jämföra offerter och välja den lösning som passar er bäst
Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser
Tar er verksamhet emot kortbetalningar? Då behöver ni en tillförlitlig kortterminal som accepterar kontokort, betalkort och mobilbetalningar. En kortterminal, även kallad betalterminal, är standard hos de flesta verksamheter som tar emot betalningar från kunder.
Betalningsterminaler kan antingen användas som komplement till ett omfattande kassasystem eller som enda betalningsfunktion hos er verksamhet. Obereonde av vad er verksamhet har för behov så kan Expertvalet hjälpa er hitta den bästa lösningen till det bästa priset.
Fyll i formuläret och mottag upp till fyra skräddarsydda offerter på kortterminaler till butik, restaurang eller frisör. Tjänsten är kostnadsfri och medför inga förpliktelser - vi hjälper er att enkelt jämföra priser!
När er verksamhet behöver en kortterminal kan ni vanligtvis välja mellan att hyra och att köpa en lösning. Att köpa en lösning är på lång sikt ett mer lönsamt beslut medan att hyra kan minska på risken och vara mer bekvämt.
Priset för att hyra en kortterminal brukar ligga mellan 150 kronor i månaden upp till 1000 kronor i månaden. Priset varierar dock. beroende på tjänstens omfattning. Detta exklusive transaktionsavgifter.
Er verksamhet har även möjlighet att köpa hårdvaran och sedan endast betala transaktionsavgiften varje månad. Detta är till exempel vanligt med lösningar som iZettle. Inköpspriset kan ligga mellan 800 kronor och upp till 2500 kronor beroende på utformning och tilläggsfunktioner.
Priset för en betalterminal består av flera delar, vanligtvis:
Hårdvaran står för själva kortterminalen som ni kan välja att antingen hyra eller köpa. Uppkoppling kan vara antingen via WiFi, bluetooth eller med mobilt abonnemang. Använder ni eget WiFi slipper ni kostnaden för mobilabonnemang. Annars tillkommer vanligtvis avgift för vanligt mobilabonnemang.
Transaktionsavgiften skiljer både leverantörer emellan och beroende på er verksamhet. Vanligtvis beräknas transaktionsavgiften procentuellt av de transaktioner som er verksamhet gör.
Procenten för avgiften kan vara allt från 1 procent och upp till 8 procent beroende på värdet av de transaktioner ni gör och leverantörens erbjudande. Vanligtvis får ni en lägre procent ju högre värdet av transaktionerna är.
Fyll i formuläret på bara en 1 minut
En kortterminal ska vara enkel att använda för såväl kund som medarbetare. Den ska med andra ord vara lätthanterlig. Valet av lösning bör därmed baseras på verksamhetens preferenser.
Utöver användarvänlighet bör ni överväga vilken typ av lösning som är bäst lämpad för verksamheten. Ni kan välja mellan mobila och stationära kortterminaler. Valet påverkas främst av ert behov att kunna flytta runt enheten.
Mobila terminaler finns vanligtvis inom verksamheter som restaurang och café, där terminalen ska bäras ut till kunden för att ta emot betalning vid ett bord.
Denna lösning fungerar trådlöst utan konstant anslutning till ett strömuttag, och innehåller istället ett batteri som måste laddas med jämna mellanrum.
Mobila kortterminaler är utrustade med system för mobilkommunikation som fungerar med hjälp av IP-adressering. Därmed är de alltid uppkopplade och kan hämta hem en bankauktorisering på några sekunder. iZettle och andra alternativ kan väl fungera som endast mobila kortterminaler.
En stationär lösning används vanligtvis av verksamheter inom detaljhandeln. Även barverksamheter använder ofta denna typ av kortterminal, i kombination med mobila.
Verksamheter som använder stationära terminaler för att ta emot kortbetalningar måste ansluta terminalen till ett strömuttag för att den ska fungera.
Läs mer om kassasystem till butik.
Vid användning av en stationär kortterminal bör verksamheten överväga terminalens placering och tillgänglighet. Att placera terminalen så att den är lättillgänglig för så stor del av verksamhetens målgrupp som möjligt är att rekommendera.
En kortterminal ska kunna användas av en verksamhets kunder på något följande sätt:
Utöver dessa rekommendationer bör det även vara möjligt för en kassör eller kassörska att omplacera en betalningsterminal. Exempelvis så att kortare och rörelsehindrade individer enkelt kan använda terminalen.
Att köpa en kortterminal kostar mellan 800 och 2500 kronor, beroende på vilken modell ni väljer. Notera att även om ni köper kortterminalen så tillkommer månadskostnaden för transaktionsavgifter. Transaktionsavgifterna bestäms i ert inlösenavtal.
De flesta leverantörerna på marknaden erbjuder även hyreslösningar. Att hyra en kortterminal kostar 150-1000 kronor i månaden. Hyran varierar beroende på vilken lösning ni väljer samt hur långt hyresavtal ni ingår.
En kortterminal hanterar betalningar med, telefoner eller andra tekniska anordningar. Transaktionen registreras i terminalen och informationen noteras i kassasystemet.
För att kunna ta betalt med kort behöver man ett inlösenavtal. Inlösenavtalet hanterar transaktionerna och ser till att kortbetalningarna hamnar på ert konto. Vilken kortterminal ni än investerar i behövs ett inlösenavtal.
Olika kortterminaler stöder olika leverantörer av inlösenavtal. Därav bör ni i första hand kolla med vilka val ni har med er kortterminal.
Priserna för inlösenavtal varierar beroende på leverantör. Vanligtvis är priset upplagt som en procentandel av totala värdet av transaktionerna. De flesta inlösare erbjuder en procentavgift på 1-10 procent.
Ja, det kan man bra göra. Har ni till exempel en restaurang eller en bar kan det vara bra att investera i flera kortterminaler för att kunna ta betalt av flera kunder samtidigt.
Ni kan antingen välja en mobil kortterminal eller en kortterminal med sladd. Mobila kortterminaler kan vara aningen dyrare i pris men kan vara en god investering om verksamheten kräver det. Exempelvis restauranger kan ha bra nytta av mobila kortterminaler för att kunna ta betalt av kunderna direkt vid bordet.
Med dynamisk valutaväxling (DCC) har kunder med utländska kort möjlighet att själv välja valuta att betala i, direkt i kortterminalen. Exempelvis kan en kund med finskt kort välja att betala antingen i svenska kronor eller i euro.
En kortterminal med NFC-teknik kan ta emot kontaktlösa betalningar. Kunden kan alltså bara blippa kortet för att genomföra betalningen. Med NFC kan kunden även betala med annan teknik än kort, till exempel med mobiltelefon eller klocka.
Olika modeller har olika restriktioner för om kortterminalen behöver vara uppkopplad för att kunna ta emot betalningar. Terminalen kan antingen ha egen anslutning eller kopplas till WiFi. En del modeller kan även ta emot betalningar offline, men antalet betalningar som kan tas emot brukar då vara begränsat under en dag.
Idag ställs det krav på utformning och användning av betalterminaler. Vad ni som näringsidkare bör vara uppmärksamma på vid köp och användning är att kortterminaler:
De krav som ställs på såväl funktioner som användande är utformade för att försäkra kunder om att privata betalningsuppgifter förblir skyddade då de använder sitt betalkort.
Expertvalet jobbar endast med leverantörer som erbjuder lösningar som uppfyller existerande krav. Detta så att när ni beställer offerter med Expertvalet ska ni inte behöva oroa er för något annat än att hitta den bästa och smidigaste lösningen för ert företag.
Beställ offerter och jämför priser från flera leverantörer av kortterminaler hos Expertvalet. Fyll i formuläret och vi gör resten. Snabbt, enkelt och kostnadsfritt!
Fyll i formuläret på bara en 1 minut
Vi strävar efter att koppla samman våra kunder med rätt produkt och leverantör. Vill ni bli en del av GreenMatch?